19:00

Referat: Lunds SK - AIF Barrikaden

Startelva: C-G – Jonathan S, Henke, Albin, Viktor T – Simon, Alex M, Martin, Sebastian – Maksym, Anders

Avbytare var Patrik som kom in redan efter 4 min sedan Simon, som dessvärre så ofta, slagit upp en skada, och sedan spelade som högermittfältare i ungefär en timme innan han efter en kvarts vila spelade den avslutande kvarten på innermittfältet samt Linus som spelade sista halvtimmen som högermittfältare.

Matchen föregicks av åska som kom och gick och tidvisa skyfall men kom ändå igång i tid, dock efter väldigt liten tid för uppvärmning. Vet inte om det spelade in när Simon fick utgå skadad nästan meddetsamma – Simon som på de få minuter han var med hann vara väldigt delaktig i de faktiskt rätt många halvfarliga anfall vi hade precis i början.

Efter dessa första minuter jämnade spelet ut sig med Lunds SK som det något bättre laget. I den 9:e min kunde LSK ta ledningen på en nick efter ett inlägg från vänster. I den 15:e min borde vi kvitterat när vi fick dubbla fina lägen men som genom en kombination av lite sämre avslut och två fina räddningar av deras målvakt sumpades. Kvitteringen kom istället
4 min senare när Alex fick på ett otagbart skott inte så väldigt långt från krysset från halvdistans.

I den 29:e min återtog LSK ledningen på ett mycket märkligt mål. Uttrycket ”från ingenstans” passar ovanligt bra här. Ett av deras anfall hade synbarligen runnit ut i sanden och de flesta LSK-spelarna var på väg hemåt när en boll från kanten damp ner rakt på fötterna på en av deras spelare som vid tillfället var helt omarkerad. Eftersom han hade ryggen halvt vänd mot målet (var väl också egentligen på väg hem) tyckte han väl att han kanske skulle försöka sig på en halvbicycleta och si den gav maximal utdelning vilket jag tror förvånade också honom själv (var annars så ensam att om han sett det kunde hunnit vända och avancera hur nära målet som helst och lägga in den utan att någon skulle hunnit ingripa men nu blev det förstås lite snyggare).

Även om vi hade en bra kvitteringschans i den 35:e min var det nu LSK som hade de flesta klara målchanserna och ö.h.t. bättre udd på anfallen. Spelet böljade rätt mycket fram och tillbaka och något frapperande var hur otroligt skottvilliga båda lagen var. Första halvlek innehöll hela 26 avslut varav 14 på mål! På ett par av avsluten i slutet av halvleken tvingades C-G till ett par riktigt bra räddningar.

Andra halvlek blev ganska olik den första. Lagen hade nu lite svårare att komma till avslut och de skott som sköts var i de flesta fall ofarliga. I den 53:e min fastställde LSK slutresultatet 3-1 på nick efter ett högerinlägg på en hörna (eller frispark från en position nära hörnflaggan?) och strax innan hade de också haft en klar målchans men en lobb av helt fri spelare över utrusande C-G gick strax utanför stolpen. I övrigt innehöll halvleken inga klarare chanser.

Tempot sjönk successivt hela halvleken. Jag har själv ingen nämnvärd erfarenhet av spel på konstgräs, framför allt inte av de senaste upplagorna, och vet därför inte hur – om över huvud taget – tungsprungenen en konstgräsplan kan bli men flertalet spelare i båda lagen såg oerhört trötta ut mot slutet oavsett i stor utsträckning det berodde på detta och hur mycket som berodde på den under den första timmen riktigt höga tempot.

Total sett en spelmässigt jämn match men där LSKs fler heta målchanser gör deras seger motiverad. De hade en blandning av främst juniorer men också cirka tre A-lagsspelare och höll en standard som nog räckt ganska långt i vår A-lagsserie. De hade vissa svagheter på kanterna men centralt höll de flesta en på den här nivån hög klass. Mittbackarna var alltid bra positionerade och avvärjde i princip alla luftbollar. Över huvud taget vann vi väldigt lite i luften.

Vi hade ju på papperet ett mycket bra B-lag och gjorde också en rätt bra insats mot de klara serieledarna. Största bristen i vårt spel var väl, som alltför ofta, att anfallarna har en tendens att bli alltför isolerade.

Statistik (våra siffror först): Hörnor 7-3 Avslut på mål:7-13 Avslut utanför: 11-9